The designers adopted the idea of “dark box” used for shooting in the 18th century as the theme of this cinema design. Through an abstract transformation, their forms are presented in a harmonious manner.

Dark box morphs into rectangular columns that crisscross each other in the dynamic ceiling feature. Aluminium columns are painted with a light color wood pattern, installed at different heights to enhance the spatial effect. Small TV are installed at one end of the columns, playing clips from films to resemble images reflected in dark boxes. Light bulbs are installed on the other end for a distinctive impact and illuminates the space. Columns formed by LED screens are placed in between, stylish graphics are projected on these screens, adding varieties to the ceiling feature.

The auditorium is covered by a massive map of rectangular columns made of acoustic panels, with light bulbs that echo the lobby decoration. In the washroom, columns in the lobby are broadened and become hand wash basins, connecting with the lobby design and enables the audience to closely interact with the sculptural installation.

Back to overview
Top