Zhuzong Vanke Plaza is located in Beijing’s southeast suburbs. CLOU integrates three programs of shopping podium, indoor-outdoor leisure zone and office towers into a single sculpted volume.

The retail podium occupies the first three floors and features a conical atrium narrowing towards the leisure zone on the fourth and fifth levels. This zone with restaurants, bars, gym and cinema benefits from exterior courtyards and terraces sculpted out of the building mass. A spiral ramp connects to the roof garden on the sixth floor. The rooftop provides a public landscape deck accessible from the three office tower lobbies and restaurant volumes.

Express escalators carve the outside of the building, giving direct access to the three zones. This circulation allows the public rooftop garden and leisure zone to function 24-hours.

 

Back to overview
Top