The idea for the Rose Pavilion was inspired by late XIX century freestanding constructions that served the purpose of outdoor entertainment. The polygonal structure of the pavilion was developed as a modern spatial aesthetic object, it is intended to represent a sensory attraction in a public space acting as a focal point and bringing people together. The music and voice reproductions of the oscillating surface of the pavilion produce a piezoelectric effect, transforming it into a large speaker.
The structure of the 1.2-ton pavilion is divided into five columns, which are joined together harmoniously from the dome. The pavilion areas consist of curved, weather and scratch resistant aluminum sheets that are glued together. They relate to each other according to the so-called Möbius strip, which has the mathematical property of being non-orientable and having a surface with only one side.
With the use of modern media technology a network of spaces is generated which will allow visitors to watch live shows or immerse themselves in diverse artistic and musical experiences and the use of projections serves to transform the pavilion into a space/time capsule.

Back to overview
Top