The GERBER introduces a new retail boulevard and highly desirable location for the modern shopping experience. Flowing movements guide the consumer down a bend into the mall and create a light atmosphere with soft transitions and generous visual connections between the three retail levels.
The entrance areas already introduce key themes of the interior design. A central element of the interior identity are light rings whose shape echo the GERBER logo – a letter ‘g’ constructed from two circles. The theme of intertwining rings thus creates a signature address for each entrance. The light rings reach their pinnacle at the very heart of the mall where they entwine a column and extend upwards to form a tree of light piercing all three storeys.
Incised airspaces create visual links between the different levels of the mall. Rounded ceilings and balustrades give the space a flowing appearance and emphasise its verticality. Glass sides make the ceiling layers appear less weighty. The monochrome colouring of all public areas adds a note of elegance. The lack of colour also deliberately avoids visual competition with individual shop façades.

Back to overview
Top