Sturdy, earthy, yet subtly sophisticated, the “Griss Equine Veterinary Practice” is located where the village of Rankweil (A) meets the wide Rhine Valley. The clear-lined building, made of rough reinforced concrete and untreated wood, is home to animals as well as humans. An apartment for the veterinarian is combined under one roof with the equine practice – including an in-house pharmacy, treatment rooms, lab and stables – in such a functional way that the private and public areas are able to coexist without any problem. To arrange all these different rooms on just one floor (29 x 17 meters) , the pavilion principle was applied. A base plate, a reinforced concrete floor and four solid vertical concrete wall plates make up the supporting structure. The partly recessed façade is made of wood frame elements (spruce). The clean and direct form is continued in the interior.The big open sliding door reveals the centre of the equine practice: the examining room. The veterinarian´s apartment faces southwest. Big ceiling-high glass sliding doors in the living room offer a wonderful view of the natural landscape.The flooring and wall coverings (silver fur)create a warm and safe environment

Back to overview
Top