This project is intended for a single-storey apartment in the new building. In the construc-tion planning, the builder had limited most of the interior pattern, making it impossible to change too much. For this, we set a goal. We hoped to grant this common project a subject, to show the unique lifestyle of the client.
Early in this project, we worked on the interior colour configuration, and hoped to figure out a colour scheme to coordinate the things of everyday use, such as the sofa, dining set, and some daily necessities.
Later, we sorted out two main colour systems: grey and white. We used a hierarchy of grey in different textures and shades to harmonize the space, and used white to highlight the greys.
Clean lines are another emphasis of this design, used to direct the vision. Regarding the configuration of the public space, we opened up one of the bedrooms for reserved use as a greenhouse. We also extended the flooring materials and used glass doors with clean lines to blur the boundaries, making the public space more open and more flexible.

Back to overview
Top