Lacking cultural facilities, the North-eastern part of Seoul required a new hub that would provide citizens with opportunities to enjoy culture-rich lives. Reviving the memories of Nowon which used to be a field of reeds, the design team at Samoo Architects & Engineers visualized a cultural hill that would harmonize with the existing park. Like a serene white mass integrated into the hill, Buk Seoul Museum of Art revitalizes the region which is mostly composed of monotonous high-rises apartments and provides a nature-friendly cultural space in which the flow of the park integrates with the art museum to become a single entity.
In particular, diversified circulation paths create a space of ‘connectivity’ where various elements of people, nature, and art converge to create new possibilities in communication & collaborations. Exhibition galleries are located on various floors around a central atrium while the top floors and rooftop gardens are connected to the outdoor landscapes to create an extension of the museum into the park. The museum also deploys many technologies such as cool-tubes & façade designs that would maximize its building performance as a truly sustainable building.

Back to overview
Top