Located in the south of city, the plain historic house is introverted, which is different from its lively name in fact. Hundreds of years, silently stood at the alley and near the ancient city wall , it was listed as the protection buildings to being repaired. On the north of the original house, two pseudo-classic architectures were built to constitute three enclosed open courtyards. With the unsophisticated and narrow entrance, people bow to cross and rise brightly. Trees and buildings interweave silhouetted, elegantly and harmoniously.

Lai Yard is named after LAI, which means it is from far to here, from traditional to contemporary. We wish to convey the modern architecture in the traditional courtyard. The original design intention is to superimpose in a disorganized order, it could be a space of meditation, or a schoolroom.

Zur Übersicht
Top